De bedste i Norden

Som det første hold nogensinde har JB Futsal Gentofte vundet det nordiske mesterskab to gange – og så endda to gange i træk. I år blev turneringen afholdt for 14. gang og denne gang i Örebro i Sverige. Gentofte-holdet stillede op som regerende mestre og favoritter. Turneringen spilles med otte hold og som en cup-turnering,…

Som det første hold nogensinde har JB Futsal Gentofte vundet det nordiske mesterskab to gange – og så endda to gange i træk. I år blev turneringen afholdt for 14. gang og denne gang i Örebro i Sverige. Gentofte-holdet stillede op som regerende mestre og favoritter.

Turneringen spilles med otte hold og som en cup-turnering, så titlen kom hjem efter tre kampe. Finalen stod mod norske Utleira IL fra Trondheim. Utleira stillede med syv norske landsholdsspillere i truppen, men på det punkt kunne JB Futsal Gentofte også være med, da 15 ud af 18 spillere i truppen spiller eller har spillet på det danske, svenske eller israelske landshold.

Gentofte holdet fik i finalen ikke spillet til at fungere så godt i første halvleg, så stillingen ved pausen var 1-1. I begyndelsen af 2. halvleg kom det gode spil og i løbet af kort tid stod det 3-1. Så var det norske hold tvunget i offensiven, så de valgte at gå i overtal uden målmand. To mål i slutningen af kampen gav slutstillingen 4-2 til JB Futsal Gentofte.

Tidligere i turneringen var først svenske Hammarby Futsal og siden de evige rivaler fra København Futsal blevet slået ud med henholdsvis 7-2 og 4-1. JB Futsal Gentoftes topscorer blev Kevin Jørgensen med 5 mål, hvilket også rakte til en anden plads på topscorerlisten i turneringen. På turneringens hold kom 5 ud af 10 udvalgte spillere fra JB Futsal – ud over Kevin Jørgensen også Morten Larsen, Mads Falck, Christoffer Haagh og israelske Tamir Shkolnik.

Se highlights på vores YouTube kanal 

Næste opgave for de danske og nordiske mestre er UEFA Futsal Champions League, hvor der er indledende runde i slutningen af august.