Den største kamp

Futsal Gentofte spillede den største internationale kamp et dansk hold har spillet til dato den 16. januar. I UEFA Futsal Champions League en 1/16-dels finale mod Sporting fra Lissabon. Sporting vandt sikkert, hvilket slet ikke var overraskende, men vi kom fra mødet med æren i behold og en kæmpe oplevelse rigere. Sporting Clube de Portugal…

Futsal Gentofte spillede den største internationale kamp et dansk hold har spillet til dato den 16. januar. I UEFA Futsal Champions League en 1/16-dels finale mod Sporting fra Lissabon. Sporting vandt sikkert, hvilket slet ikke var overraskende, men vi kom fra mødet med æren i behold og en kæmpe oplevelse rigere.

Sporting Clube de Portugal er en gigant i Portugal. De spiller med i toppen af en helt række sportsgrene – og deres futsalhold havde forud for mødet med Futsal Gentofte ikke tabt en eneste kamp i et år. Resultatet blev at Sporting vandt 12-1 efter 4-0 ved pausen.  De portugisiske værter beklagede efterfølgende, at de ikke havde så mange billeder af Futsal Gentoftes jubel efter Zakaria El-Ouaz reducering til 4-1. Meldingen var, at deres fotograf var ikke forberedt på, at det kunne ske 🙂

Stærkeste opstilling

Til trods for at de spillede mod en lilleput modstander, viste værterne både turneringen og modstanderen respekt ved at stille i stærkeste opstilling og stjernerne blev ikke sparret. Helt typisk for Sporting, så blev der stadig jublet igennem efter scoringen til 12-1, mod internationalt upåagtede Futsal Gentofte. Futsal i Sydeuropa er på et helt andet niveau end det der kendes fra vores breddegrader.

Vores bedste hold kæmpede og løb alt, hvad de kunne. Cheftræner Bo Holden var tydeligvis stolt af sine spillere efter kampen. Vi vidste godt, hvad vi gik ind til, inden vi tog afsted, men vi har fået lov til at måle os mod sportens allerbedste og vi har lært en masse. Med til historien er også, at Sporting for 14 dage siden vandt 15-1 over nummer 4 i den portugisiske liga, som rummer 16 hold.

Sporting’s presspil findes ikke bedre, hvilket til tider gjorde det nærmest umuligt for os at få bolden op på deres banehalvdel. Første gang vi prøvede, at gå i overtal lykkedes det bare ikke trods for, at det blev forsøgt i 2,5 minut… Det til trods blev der skabt en håndfuld chancer og med bare lidt held havde Emil Scott scoret allerede i første halvleg. Hans skud ramte indersiden af stolpen, men fordi der blev spillet med rigtige futsalmål med runde stolper, røg bolden i spil igen.

Har aldrig mødt så god en modstander

Grundstammen på Gentofte holdet er identisk med grundstammen på det danske landshold. Efter kampen var der bred enighed blandt spillerne om, at det ubetinget var den bedste og mest sammenspillede modstander, de nogensinde havde spillet mod. Måske ikke så overraskende i lyset af at Sporting i år er nomineret i alle kategorier – verdens bedste klub, spiller, målmand, talent og træner… Efter at have vundet Champions League i 2019 og misset titlen sidste år, så er Sporting igen i år en af de absolutte favoritter til at vinde Champions League. Vi håber på de vinder! De var fantastiske værter venlige, respektfulde og gennemført professionelle – tak.

Billeder: Sporting Clube de Portugal (Jose Lorvao)/Futsal Gentofte