Historien om JB Futsal Gentofte

JB Futsal Gentofte så dagens lys i 2011. Klubben blev startet af Aske Krohn og Nikolaj Saabye.

JB Futsal Gentofte så dagens lys i 2011. Klubben blev startet af Aske Krohn og Nikolaj Saabye. Ens for dem begge var, at de på daværende tidspunkt var en del af BGA Futsal, men begge ville noget mere og større end BGA ville. Derfor besluttede de at stifte Herlev Futsal Forening og første turneringskamp blev spillet i 2011, hvor begge stiftere i øvrigt kom på måltavlen. Sæsonen 2011-2012 blev brugt i SBUs bedst række og med en flot første plads fandt man vej til Futsal ligaen. På holdet den gang spillede bl.a. Dennis Jakobsen, Martin Schnack, Emil Dyre, Dannie Mirabel, Martin Jensen og Bejamin Kabongo.

I 2012 begyndte Herlev Futsal Forening og Jægersborg Boldklub (fodbold) et samarbejde, der betød, at klubberne stillede et fælles 1. hold, som spillede under navnet JB Futsal Gentofte. Herefter er det gået stærk. Holdet vandt allerede i 2012-13 sæsonen DM guld. Siden er der kommet sølv i 2013-14 sæsonen og guld i 2014-15 og 15-16. De 3 flotte guldmedaljer har givet adgang til UEFA Futsal Cup (Champions League for futsal) turneringer.

I sommeren 2016 besluttede Herlev Futsal Forening og Jægersborg Boldklub at fusionere. Samtidigt besluttede Jægersborg Boldklub at opdele klubben i to afdelinger – fodbold og futsal – med selvstændige bestyrelser mm. Efter en skuffende sæson kom vi tilbage på sporet og blev danske mestre i sæsonen 2017/18.

I sommeren 2018 besluttede Jægersborg Boldklub at klubben to afdelinger – fodbold og futsal – skulle skilles, hvorved at JB Futsal Gentofte blev en selvstændig klub. I sæsonen lykkedes det som det første danske hold nogensiden at vinde de nordiske mesterskaber, ligesom klubben vandt sit femte danske mesterskab.

Ikke kun på seniorsiden har man de seneste år markeret sig stærkt. Også på ungdoms niveau har vi vundet flere Københavner mesterskaber, 1 4. plads til DM, 2 x DM-bronze og 1 x DM-sølv i de seneste 4 år.

JB Futsal Gentofte er således ikke længere bare et “holdsamarbejde”, men en af Danmarks førende futsal klubber.

JB Futsal Gentofte har gennem tiden fostret mere end 25 landsholdspillere og en landstræner – klubbens stifter Nikolaj Saabye.