JB Futsal Gentofte vinder Nordic Champions Cup!

Turneringen har været spillet hvert år siden 2006. Aldrig før har et dansk hold været i finalen – aldrig før har et dansk hold vundet. Med sejren 3-2 i finalen over det finske mesterhold KaDy Futsal, blev der skrevet dansk futsal historie. De nordiske mesterskaber for klubhold blev spillet over tre dage hen over weekenden…

Turneringen har været spillet hvert år siden 2006. Aldrig før har et dansk hold været i finalen – aldrig før har et dansk hold vundet. Med sejren 3-2 i finalen over det finske mesterhold KaDy Futsal, blev der skrevet dansk futsal historie.

De nordiske mesterskaber for klubhold blev spillet over tre dage hen over weekenden i Frederikssund Hallerne, og havde deltagelse af såvel det danske, svenske som finske mesterhold. Lørdag slog JB Futsal Gentofte de svenske mestre IFK Uddevalla 6-1 – først og fremmest ved at spille i overtal med målmanden med oppe. Det stod 3-0 ved pausen og 5-0 før Uddevalla fik reduceret.

Søndagens finale var helt anderledes tæt. JB Futsal fik en fantastisk start på kampen. Da der var spillet 1 minut og 33 sekunder var stillingen 2-0. Kampen var dog meget tæt og det var tydeligt at se, at det finske mesterhold er et klassehold – så intet var afgjort før sidste fløjt. Kampen var tæt og intens fra første til sidste fløjt. Stillingen var 3-2 ved pausen og igennem 2. halvleg blev JB blev presset som ikke set længe. Finnerne kom med masser af indøvede dødbolde og spilsystemer, men JB’s defensiv virkede.

Futsal er længere fremme i både Sverige og Finland og den svenske og den finske liga er noget hårdere og længere end den danske. Med sejrer over både de svenske og finske mestre, så er det både lidt overraskende men også fuld fortjent, at JB Futsal Gentofte nu både kan kalde sig danske og nordiske mestre.

Turneringen var den sidste seriøse prøve, inden JB spiller indledende runde i UEFA Futsal Champions League fra den 29.8 til den 1.9. Her rejser holdet til Mostar i Bosnien, hvor der også er hård modstand – specielt fra de topseedede værter

.

Anfører Mads Falck med pokalen! Foto: Arthur J. Cammelbeeck

 

Nordens bedste futsal trænerteam – fra venstre Andreas Birkedal, Bo Holden og Christoffer Haagh